Content generated by users, operation and benchmarking in hostels In São Paulo
Keywords:
Tourism, hostel, operations planning, São Paulo, benchmarkingAbstract
Being one of the main tourist destinations in Brazil, São Paulo receives many tourists of different categories and objectives. A style of travel that is becoming popular in São Paulo and in the world is Low Cost, and so low-cost establishments such as hostels are also increasingly in evidence. The planning and control of production operations and guest service are essential for organizations that seek success in business, so that the elaboration of activities results in guest satisfaction, cost reduction, resource optimization, production time , control of the efficiency of the results and alteration of the project, when necessary. Thus, this work aimed to identify, analyze and describe what are the planning and control practices existing in Hostels in the city of São Paulo in order to verify the efficiency with which such establishments perform their services.
Downloads
References
Abreu, T. R., & Silva, M., da. (2018). Competência comunicativa em inglês dos trabalhadores de hostels de Florianópolis - SC. Revista Hospitalidade, 15(2), 138-157.
Arnold, J. R. T. (2012). Administração de Materiais: uma introdução. 1. ed. São Paulo: Atlas.
Biagio, L. A. (2015). Como Administrar a Produção: Curso On-line. 1. ed. São Paulo: Manole.
Gomes, B. O. (2014). Design Hostels: uma experiência diferenciada e personalizada de hospedagem (Trabalho de Conclusão de Curso). Niterói, Rio de Janeiro, Brasil.
Krumm, J., Davies, N., & Narayanaswani, C. (2008). User-generated content. IEEE Pervasive Computing, 7(4), 10-11.
Lima, R. D. (2015). A qualidade do serviço nos hostels de Lisboa: impacto na satisfação e lealdade dos hóspedes (Doctoral dissertation).
Moreira, D. A. (2011). Administração da produção e operações. 2. ed. São Paulo: Cengage Learning.
Moura, P., Toledo, S., Braida, F., & Colchete, A., Filho. (2018). O design de interiores em hostels: manifestações da individualidade em quartos compartilhados. Estudos em Design, 26(2), 54-77. Recuperado de https://estudosemdesign.emnuvens.com.br/design/article/download/630/345
Oliveira, R. R., Leonardi, T. I., Fujita, D. M., Yamauchi, E. Y. T., Zatta, F. N., & Aguena, M. S. (2020). Práticas de Gestão das Operações para o Sucesso de Hostels Paulistanos. Research, Society And Development, 9, 301973950. http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v9i7.3950
Portugal, G. T., Reis, C. M. N., & Santos, M. J. A. (2013). Benchmarking no setor de hospedagem: a utilização da ferramenta pelas pousadas de Penedo. Revista de Estudos Contábeis, Londrina, 4(7), 39-56.
Saraiva, A. V. D. N. (2013). Hostels independentes: o caso de Lisboa. (Dissertações de Mestrado), Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril.
Silva, M. (2014). O segmento low cost na indústria hoteleira em Coimbra: o caso dos hostels. (Dissertações de Mestrado), FLUC Secção de História, Universidade de Coimbra.
SPTURIS - Observatório de Turismo e Eventos da Cidade de São Paulo. (2019). São Paulo: cidade do mundo. Dados e fatos dos eventos, viagens e turismo na capital paulista. ed.
Zairi, M. & Leonard, P. (1995). Benchmarking prático: o guia completo. São Paulo: Atlas.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 Brazilian Journal of Production Engineering
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.